szaktanácsadás

Kedves ingatlanvásárló!

Ez az oldal cégünk azon tevékenységeit foglalja össze, amelyekkel az ingatlanok vásárlása (vagy átalakítása) előtt állókat tudjuk segíteni.

Ahhoz, hogy megfontolt döntést tudjon hozni, hogy pontosan azt az ingatlant vegye meg, amelyre szüksége van és annak

  • műszaki állapotával
  • meglévő vagy nemsokára előkerülő problémáival
  • felújítási szükségszerűségeivel
  • átalakítási, bővítési lehetőségeivel
  • reális árával

tisztában legyen.

Az utóbbi évtizedben számtalan ingatlan vizsgáltunk, elemeztünk, ennek során sokféle vásárlói, építtetői igénnyel találkoztunk.

Ez alapján állítottuk össze a vásárlás előtti szakvélemények típusait.

  • Első körben egy előzetes tájékoztatást, a piaci lehetőségek és a vásárlói igények felmérésén, összehangolásán alapuló személyes egyeztetést javaslunk, ahol természetesen lehetőség van arra is, hogy az Ön által előzetesen kiválasztott, vagy ideálisnak vélt lakásokról-házakról egy rövid elemzést kapjon.

Ez a megbeszélés átlagosan 2-3 órát igényel és 15.000,- + áfa az ára.

  • Második lépésként a letisztult elképzelések alapján kiválasztott konkrét ingatlan helyszíni bejárása javasolt. Átvizsgáljuk az épületet, felmérjük a műszaki adottságokat, kielemezzük az építési hibákat, gyakorlatilag egy  rövid építészeti-statikai-gépészeti összefoglalót kap a szóban forgó ingatlannal kapcsolatos összes lényeges jellemzőről. Átbeszéljük a kérdéseit, megvitatjuk az épülettel kapcsolatos problémákat és azok lehetséges megoldási módjait, adunk egy költségbecslést is a problémák vagy bővítési, átalakítási igények megfogalmazása mellé.

A helyszíni bejárás és az azt követő megbeszélés 3-4 órát igényel és 40.000,- + áfa az ára.

  • Végül pedig, ha az összes fontos tény és adat birtokában van és meghozta a döntését, akkor a szerződések aláírása előtt mindezen adatokról készítünk egy mérnöki szakvéleményt, mely tartalmazza az engedélyekkel kapcsolatos mérnöki felülvizsgálatot, a pontos jogszabályok, előírások, szabványok összevetésével, ellenőrizzük, hogy az ingatlan rendelkezik-e az összes jogszabályban előírt engedéllyel, azok tartalmát a tényleges állapottal összehasonlítjuk,  az adás-vételi szerződést, vagy az építési szerződést jogi és építészeti szempontból kielemezzük, az Ön számára hátrányos, vagy bizonytalanságot okozó feltételekről tájékoztatjuk,  épülő vagy félkész állapotú ingatlan esetében az építési naplót átnézzük, kiértékeljük, a megépült épületrészeket szakmai és gazdasági szempontból értékeljük, készítünk egy költség-elemzést az elkészült állapotról. Építési telek esetén összegyűjtjük és kiértékeljük a beépíthetőségi lehetőségeket, és közérthető formában tájékoztatjuk Önt, hogy milyen méretű és jellegű épületet lehet a hatályos szabályozás alapján arra a területre  építeni.

A részletes építészeti szakvélemény elkészítése 4-5 napot vesz igénybe és az ára 72.000,- + áfa.

Az áraink átlagos méretű (azaz kb. 100 m2-t nem meghaladó) családi házakra, lakásokra vonatkoznak, Budapest, illetve Pest megye vonzáskörzetében.

Természetesen ettől eltérő ingatlanokkal is foglalkozunk (akár speciális épületekkel, vályogházakkal vagy luxus-ingatlanokkal, irodaházakkal, ipari csarnokokkal, mezőgazdasági épületekkel is), illetve az egész ország területén (vagy azon kívül is) bárhol elhelyezkedő épületről, vagy telekről is kérhet szakvéleményt, de ebben az esetben az árakat külön megbeszélés alapján tudjuk kialakítani.

Áraink minden esetben arányosak az elvégzett feladattal, azaz nem az épület értékének százalékában határozzuk meg, hanem az elvégzendő szakértői munka függvényében (valamint az utazási költségek alapján) változnak.

Bármilyen kapcsolódó kérdésével forduljon hozzánk bizalommal.

Ne féljen kérdezni, hiszen Ön azért fizet, hogy az összes, ingatlannal kapcsolatos kérdésére, bizonytalan megérzésére pontos, műszaki vagy gazdasági választ kapjon.

Elérhetőségünk a [RÓLUNK] – [kapcsolat] menüpont alatt található.

Reklámok

ossza meg véleményét!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: